Alexa Von Tobel a renunţat la Harvard Business School pentru a-şi porni propria companie, iar acum conduce un imperiu de 350 de milioane de dolari şi are o avere estimată la 100 milioane de dolari.

Tobel s-a născut pe 23 februarie 1984 în New York şi este cunoscută ca fiind CEO-ul şi fondatorul LearnVest, dar şi ca autoare.

A urmat cursurile Harvard College şi a absolvit obţinându-şi licenţa în Psihologie, apoi s-a înscris şi la Harvard Business School, dar nu a renunţat la cursuri pentru a-şi porni propria companie la doar 22 de ani.

Înainte de asta a fost trader la Morgan Stanley, apoi s-a alăturat Drop.io pe postul de Head of Business Development. În 2009 a renunţat la job pentru a porni LearnVest. Până în 2015 Alexa a reuşit să strângă finanţare de până la 75 de milioane de dolari ş în mai 2015 a vândut compania către Northwestern Mutual pentru 250 de milioane de dolari, potrivit INC.com.

LearnVest aduce laolaltă clienţii şi planificatorii financiari şi cu ajutorul tehnologiei se pune la cale un plan financiar în funcţie de cerinţele şi nevoile clientului. „Prin LearnVest vrem să schimbăm felul în care oamenii se gândesc la planificarea financiară personală”. Cea mai întâlnită greşeală când vine vorba de planificarea financiară este greşeala „de a nu avea niciun plan”

A scris cartea „Financialy Fearless” care a avut succes şi a devenit bestseller. „Am vrut ca această carte să fie în biblioteca fiecărei universităţi, am vrut ca oamenii să înveţe, practic să fie o reclamă pentru planificarea financiară personală”.

Întrebarea care îi place să o adreseze angajaţilor săi este  „Care este motivul pentru care te ridici din pat?”, ea răspunzând la această întrebare prin „Asta, mă face pe mine să mă ridic din pat în fiecare dimineaţă”, aratând spre birourile companiei într-un interviu pentru INc.com.

Sfaturile sale pentru tinerii aflaţi la început de carieră

1. Asumă-ţi riscuri. Eu am renunţat la Harvard Business School în timpul recesiuni pentru a lansa LearnVest. A fost o idee nebună? Probabil. Dar eram pasionată de proiect şi am avut un business plan bine pus la punct. Să te arunci cu capul înainte este înfricoşător, dar recompensele sunt pe măsură.

2. Poate e ridicol, dar unul dintre motto-urile mele favorite este „trezeşte-te, îmbracăte şi treci la treabă”. Este important să fii gata pentru orice ai întâmpina în ziua acea. Prezintăte cu un zâmbet şi cu o atitudine bună.

3. Să nu-ţi fie frică de eşec.

sursa: www.businessmagazin.ro