UiPath, un startup românesc specializat în dezvoltarea de roboți software pentru automatizarea proceselor din firme, a obținut o rundă de finanțare de circa 120 de milioane de dolari, devenind primul „unicorn” al industriei locale IT evaluat la peste un miliard de dolari, potrivit Techcruch.

Firma, fondată în România de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, dar care acum are sediul central în New York, a obținut în aprilie anul trecut o finanțare de 30 de milioane de dolari, fiind evaluată la acea vreme la 109 milioane de dolari, potrivit datelor PitchBook.

„Nu am văzut niciodată o companie care să crească așa de repede”, a spus o sursă apropiată companiei.

Finanţarea obținută va fi utilizată pentru investiţii în produsele sale şi în dezvoltare, banii venind atât de la investitori existenţi în companie – între care se numără Accel, Credo Ventures, Earlybird și Seedcamp – cât şi de la noi fonduri de investiții de top. Surse au precizat pentru Techcrunch că printre fondurile care participă la noua finanţare se numără Kleiner Perkins Caulfield Byers.

UiPath are 500 de angajați, 120.000 de utilizatori în toată lumea și 700 de clienți. Creșterea numărului de clienți în 2017 a fost de 611%, iar cifra de afaceri a crescut în 2016-2017 cu 790%, potrivit start-up.ro.