Bogdan Ferariu este un tânăr român în vârstă de 25 de ani care trăiește și muncește în Amsterdam. A avut o idee simplă. Tipul de idee la care stai să reflectezi ”Mă, cum naiba nu m-am gandit la asta până acum?!” Ei bine, el s-a gândit.

Zona de #offline este oficial inaugurată, iar acum vrem să vă povestim despre Șoseta 3O ”pereche” care conține nu două, ci trei șosete. Pentru că dacă pierzi una, o ai pe a treia de rezervă. Bogdan lucrează în domeniul tehnologiei și a decis să-și fabrice singur șosetele colorate. I-a venit ideea s-o adauge și pe a treia: ”Am 25 de ani, am terminat facutatea în Danemarca. După facultate am avut câteva internship-uri în Barcelona și Amsterdam, iar acum lucrez pentru o agenție de publicitate de aici. Fac asta de un an și jumătate”.

”Ideea asta mi-a venit când am început să lucrez aici. Corect e să spun că am avut mai multe idei, însă pe asta am pus-o în practică. Am studiat trendurile multă vreme, mai ales pe cele din România. Mie îmi plac foarte mult șosetele colorate, le cumpăr mereu. Așa m-am gândit la asta. Am vorbit cu niște prieteni din București să văd ce părere au despre idee și dacă ar vrea să mă ajute. M-am interesat, sunt multe firme în Europa care deja fac chestia asta, și în Statele Unite sunt câteva. Și m-am gândit ce aș putea aduce eu nou pe piața asta. Atunci m-a lovit ideea asta amuzantă cu trei șosete într-un pachet. Am zis «Hai să încercăm!». Am dat drumul firmei acum un an și trei luni”, ne mai spune Bogdan.

Investiția a fost mică, la început. Doar 1.200 de lei, costul deschiderii unui SRL la noi în țară: ”Inițial am avut o investiție minimă, în sensul că a trebuit să deschid firma în România. Mi s-a părut foarte ambiguu, deoarece am întâmpinat o mică problemă. Am deținut un PFA timp de trei zile, în Polonia, prin care nu am efectuat nici măcar o tranzacție. Aici am vrut să-mi fac tot un PFA. Însă nimeni din țară nu a putut să-mi spună dacă pot să fiu catalogat ca debutant. Astfel că mi-am deschis un SRL. Investiția totală a fost puțin peste două mii de euro”.

Primele modele au fost produse în Polonia, iar controlul calități se face în detaliu: ”Am avut o colaborare cu o firmă din Polonia unde am produs primele modele. Ideea a mers destul de ok, cu investiția pe care am avut-o. Din toamna anului trecut am început să produc singur șosetele. Și designul și fabricarea. A trebuit să facem multe teste cu materialul, nu te-ai gândi că e așa complicat”.